Inter Miláno možno zmení majiteľa, v hre je magnát z Indonézie

31.05.2013 Celý región

Rím 31. mája (TASR) - Prezident Interu Miláno Massimo Moratti zvažuje predaj talianskeho futbalového klubu do rúk indonézskeho podnikateľa Ericka Thohira, informovali v piatok talianske médiá.

Mediálny magnát so záľubou v športe Thohir údajne ponúkol Morattimu 300 miliónov eur. Súčasný prezident vlastní Inter od roku 1995 a je najdlhšie pôsobiacim mužom vo funkcii šéfa "nerazzurri". Najväčšiu radosť mal v roku 2010, keď Inter ako prvý taliansky klub vyhral Ligu majstrov, Serie A i Taliansky pohár.

Moratti sa najskôr snažil získať investorov, ktorí by boli ochotní spolupodieľať sa na rekonštrukcii klubom vlastneného štadióna, teraz ale premýšľa nad ponukou, ktorá by mu pomohla zbaviť sa dlhov Interu vo výške približne 150 miliónov eur.

Inter skončil v uplynulej ligovej sezóne až na 9. mieste a nekvalifikoval sa do pohárovej Európy. Jeho novým koučom sa stal Walter Mazzarri a po dvoch neúspešných ročníkoch chce milánsky klub angažovať nových hráčov.

Thohir je už spoluvlastníkom tímu basketbalovej NBA Philadelphia 76ers i zámorského profesionálneho futbalového klubu DC United so sídlom vo Washingtone.
 

Vyberte región